Tänk på att potatis ska förvaras mörkt, svalt och luftigt.

HÖST- OCH VINTERPOTATISSORTER

Asterix

En ny rödskalig potatissort med rundoval form och svagt gul öttfärg. Den är något mer smakrik än t ex Bintje.
Asterix är fastkokande och passar att koka, steka, ugnsrosta m.m.

Ditta

En fastkokande potatis med långoval knölform. Sorten är gulskalig och köttet är ljusgult.
Passar att koka, steka, stuva, ugnsrosta, i gratänger m.m.

King Edward

En mycket uppskattad mjölig matpotatis. King Edward har rund-oval knölform,
gulvit köttfärg och ljust skal med karaktäristiska röda fläckar.
God att koka, mosa, pressa, baka, i soppor m.m.

Mandel

En gammal sort som främst förknippas med Norrland. Sorten är njurformad med gult kött.
Mandelpotatis är till sin natur mycket mjölig och bör därför kokas med skalet på.
Koktiden är kortare jämfört med andra sorter.
Med sin karaktäristiska smak passar mandelpotatisen bra till fisk- och skaldjursrätter och till vilt.
Mos på mandelpotatis smakar himmelskt.

Satina

En ny potatissort med tyskt ursprung. Knölarna är rundovala till ovala med gult skal och gul köttfärg.
Satina är en fastkokande till svagt mjölig sort.
Passar bra till de flesta potatisrätter.

Sparrispotatis

Liknar mandelpotatis till utseendet, särskilt de mindre potatisarna. Långsmala lätt böjda till raka knölar.
En mycket god sort med fast konsistens och lätt nötsmak. Njut dem på enklast möjliga vis, med en klick smör.

Laura

Är en fastare potatis som är smakrik, med konsistens och färg som passar utmärkt till ugns- och stekrätter.
Mycket lämplig som råstekt potatis, klyftpotatis och ragger.

 

FÄRSKPOTATISSORTER

Rocket

En av de tidigaste färskpotatissorterna. Den är nästan helt rund i formen och vit i köttet.
En fast sort med ganska neutral smak

Solist

En tidig färskpotatis med tyskt ursprung. Knölen är perfekt rundoval med gult skal och ljust gul köttfärg.

 

SOMMARPOTATISSORTER